Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για τα καινούργια επιδοτούμενα προγράμματα μέσω του Εταιρικού Σύμφωνου Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2027

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 5:30 μ.μ.

Η Ημερίδα, απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους, επιχειρηματίες του Νησιού μας και αποσκοπεί στην ενημέρωση, γνώση και κατανόηση των δυνατοτήτων επιδότησης που τους προσφέρονται μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Α. Σκαλτσιώτης                                     Παναγιώτης Δ. Χελιώτης

Η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν από την Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 και θα λήξουν την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2023. Τα καταστήματα έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 15:00.


Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και λήγουν το τέλος Φεβρουαρίου. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:


1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική


2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.


3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.


Οι συνάδελφοι επιχειρηματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας εύχεται στους συναδέλφους εμπόρους καλές δουλειές.


Η Διοίκηση

Στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και θέλοντας να ενισχύσει το εορταστικό κλίμα, η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας έχει προγραμματίσει δράσεις για μικρούς και μεγάλους. 

Πιο συγκεκριμένα:

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Αίγινας, ξεκινά με τον στολισμό των δρόμων με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και μουσική, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 

Αιγινήτες μουσικοί θα παίζουν ζωντανά σε διάφορα σημεία αυτού. 


Θα μοιράσει δωράκια σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νησιού. 

Προς διευκόλυνση των γονέων, έχει εξασφαλίσει τρίωρη δωρεάν απασχόληση παιδιών τις
παρακάτω ημέρες και ώρες:


α) στον παιδικό σταθμό ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥΠΟΛΗ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου κι ώρες 08:00 – 16:00 και από την Τρίτη 27 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου κι ώρες 08:00 – 16:00 
β) στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) ΑΙΓΙΝΑΣ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου κι ώρες 13:30 – 20:30, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου κι ώρες 10:00 – 14;00, από την Τρίτη 27 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου κι ώρες 08:00 – 16:00, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου κι ώρες 10:00 – 14:00


Στην Πλατεία Κυψέλης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου κι ώρα 12:00, θα βρίσκεται ο Γιάννης Χερουβείμ με το πόνυ του για φωτογραφίες με τα παιδιά. 

Το παρκάκι δίπλα στην Ιχθυαγορά Αίγινας, στολισμένο και φωταγωγημένο, θα αποτελέσει κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων. Ειδικότερα:

Το Σάββατο 24 και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου από τις 16:00 θα υπάρχουν κεράσματα για όλους, ζωντανή μουσική με τοπικά παραδοσιακά κάλαντα, ενώ ο Γιάννης Χερουβείμ θα κατέβει από την Ορεινή Αίγινα με τα ζωάκια του.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου κι ώρα 16:00 οι Φώτης Πούντος, Γιάννης Χερουβείμ, Δημήτρης Κάππος και Κλεοπάτρα Μπέρδου θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για εορταστικά μαγειρέματα. Θα ακολουθήσει κέρασμα για όλους.
Τέλος, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας (ΜΟΥ.Σ.Α.) θα παιανίσει εορταστικούς ύμνους στους δρόμους της πόλης της Αίγινας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας εύχεται:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!